Clear Dhcp Log

Postby ly9cs » Fri Sep 14, 2007 6:35 am

Hej !
Jag undrar om jag kan ta bort alla klienter i min dhcp log?
Hur gör jag det ? Jag vet inte varför men jag hittar datornamn som är över ett år gammla i min log.

Hur går jag tillväga för att få bort dem?

Var ligger filen som håller denna log ?
ly9cs
 

Postby Zedde » Fri Sep 14, 2007 11:59 am

Menar du listan över dhcp lease eller ?
"From now until the end of the world,
we and it shall be remembered.
We few, we Band of Brothers.
For he who sheds his blood with me shall be my brother."
User avatar
Zedde
Junior Advanced Member
 
Posts: 161
Joined: Mon May 20, 2002 3:38 pm
Location: Sweden

Postby effo » Sun Sep 16, 2007 1:22 am

Om du menar innehållet i dhcpd.leases så tror jag att du kan ta bort den helt och hållet. Den skapas på nytt allt eftersom nya 'leases' plockas ut av klienterna
This is Linux country. On a silent night you can hear Windows reboot.
User avatar
effo
Senior Member
 
Posts: 80
Joined: Mon Sep 09, 2002 5:28 am

Postby Zedde » Sun Sep 16, 2007 2:17 am

effo wrote: Om du menar innehållet i dhcpd.leases så tror jag att du kan ta bort den helt och hållet. Den skapas på nytt allt eftersom nya 'leases' plockas ut av klienterna

Hehe var det jag tänkte på :P

Det finns ett option i adv setup där du sätter upp dhcp servern som frågar om du vill rensa listan :)
"From now until the end of the world,
we and it shall be remembered.
We few, we Band of Brothers.
For he who sheds his blood with me shall be my brother."
User avatar
Zedde
Junior Advanced Member
 
Posts: 161
Joined: Mon May 20, 2002 3:38 pm
Location: Sweden

Postby ly9cs » Sun Sep 16, 2007 2:29 am

:D
Jo, det var den jag menade. Jag visste faktiskt inte att man kan ta bort den under advance option. Det måste jag kolla
ly9cs
 

Postby ly9cs » Sun Sep 16, 2007 2:44 am

hmmm....
Jag kan inte hitta nåt under "advanced settings menu" där jag kan rensa min dhcpleases.
Har ni det ?

Effo ?
Om jag vill rensa den själv. Hur gör jag det ? Var finns filen ?
Hur gör jag för att ta bort den ? Kan jag göra det då dhcp fortfarande snurrar ?
ly9cs
 

Postby Zedde » Sun Sep 16, 2007 6:26 am

ly9cs wrote: hmmm....
Jag kan inte hitta nåt under "advanced settings menu" där jag kan rensa min dhcpleases.
Har ni det ?

Effo ?
Om jag vill rensa den själv. Hur gör jag det ? Var finns filen ?
Hur gör jag för att ta bort den ? Kan jag göra det då dhcp fortfarande snurrar ?

option 43 sedan 436
"From now until the end of the world,
we and it shall be remembered.
We few, we Band of Brothers.
For he who sheds his blood with me shall be my brother."
User avatar
Zedde
Junior Advanced Member
 
Posts: 161
Joined: Mon May 20, 2002 3:38 pm
Location: Sweden

Postby ly9cs » Sun Sep 16, 2007 9:45 am

Skojar du på mig ?
Om jag kör option 43 så får jag bara ....

Advanced settings (x - exit) []? 43

Enable DHCP if you want automatic configuration of client:
IP address, subnet mask, domain, dns , gateway and wins servers.

NOTE 1: You must choose an IP address range in network setup
for each network you require DHCP to work on.
NOTE 2: You should not enable the DHCP server if your network
already has a DHCP server.

******************* SPECIAL NOTE ******************************
(NOT RECOMMENDED for most users)
There is a DHCP stand alone server mode. This mode is strictly
used for making this server give out the ISP gateway rather than
the internal IP address of the router.
If you are NOT using FREESCO as your Internet gateway and you want
it to be the local DHCP server then answer "s" to the question below.

431 Enable DHCP server y/n/s [y]?
sen till
435 sen e det färdigt

missar jag nåt?
ly9cs
 

Postby Zedde » Sun Sep 16, 2007 10:01 am

ly9cs wrote: Skojar du på mig ?
Om jag kör option 43 så får jag bara ....

Advanced settings (x - exit) []? 43

Enable DHCP if you want automatic configuration of client:
IP address, subnet mask, domain, dns , gateway and wins servers.

NOTE 1: You must choose an IP address range in network setup
for each network you require DHCP to work on.
NOTE 2: You should not enable the DHCP server if your network
already has a DHCP server.

******************* SPECIAL NOTE ******************************
(NOT RECOMMENDED for most users)
There is a DHCP stand alone server mode. This mode is strictly
used for making this server give out the ISP gateway rather than
the internal IP address of the router.
If you are NOT using FREESCO as your Internet gateway and you want
it to be the local DHCP server then answer "s" to the question below.

431 Enable DHCP server y/n/s [y]?
sen till
435 sen e det färdigt

missar jag nåt?

Sorry

Jag missade att du hade 034 :(
"From now until the end of the world,
we and it shall be remembered.
We few, we Band of Brothers.
For he who sheds his blood with me shall be my brother."
User avatar
Zedde
Junior Advanced Member
 
Posts: 161
Joined: Mon May 20, 2002 3:38 pm
Location: Sweden

Postby effo » Sun Sep 16, 2007 1:33 pm

För säkerhets skull kanske du ska stanna dhcp-servern:

Code: Select all
$ rc_dhcpd stop


Sedan tar du bort filen:

Code: Select all
$ rm /etc/dhcpd.leases


Jag upptäckte att man måste skapa filen på nytt för att dhcp-servern ska gå igång:

Code: Select all
$ echo > /etc/dhcpd.leases


Sedan ska du kunna starta servern med

Code: Select all
$ rc_dhcpd start
This is Linux country. On a silent night you can hear Windows reboot.
User avatar
effo
Senior Member
 
Posts: 80
Joined: Mon Sep 09, 2002 5:28 am

Postby ly9cs » Mon Sep 17, 2007 12:56 pm

Effo!!! :wub:
Det funkar Klockrent !
Tack !
Nu vet jag hur man gör det
ly9cs
 


Return to Svenska - Swedish

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest